Skriv ut
Kategori: Svenska Svenska
Publicerad 08 augusti 2017 08 augusti 2017
Träffar: 4085 4085

Casares

Är en kritvit "pueblo" du kan se byn från Monte Viñas. Den sägs ha sitt namn från Julius Caesar som brukade vistas vid svavelkällorna utanför Manilva. Svavelbadet som alltjämt är i bruk är väl värt ett besök. Själva kuranläggningen är dock förstörd men det svavelhaltiga vattnet med den egendomliga lukten fortsätter att strömma ut ur marken.

Badet är beläget bortom restaurangen Roman Oasis och Los Alamos.

Estepona

Estepona liggere ca 1 mil öster om Manilva och har en lång blomsterprydd strandpromenad med en bred sandstrand. "Plaza de las Flores", ett vackert torg, ligger i den centrala delen och är kantat av en rad kaféer. Här finns minnen från den moriska tiden som tog slut för 500 år sedan. Estepona har en stor fiskeflotta och en livlig fiskeauktion som äger rum varje morgon.

Alhambra

I Granada ligger ett av världens finaste moriska palats, Alhambra. Alhambra, som betyder det röda fortet, började bebyggas på 800-talet och fullbordades på 1400-talet. Alhambra består av tre huvuddelar nämligen Alcazaba, Casa Real samt trädgårdarna Generalife. För den historieintresserade är ett besök här bara ett måste.

Las Alpujarras

På Sierra Navadas sydsluttning finns ett antal dalar som kallas Alpujarras. Området består bland annat av bergsterasser som anlagts för 2000 år sedan. Ett hänförande landskap med snöklädda toppar, djupa raviner och olivlundar. Exempel på sevärda byar/samhällen är Lanjaro'n, Orgiva, Pampaneira, Bubio'n, Capileira och sist men inte minst Treve'lez, Spaniens högst belägna by.

Cueva de la Pileta

På väg mot Ronda på avtagsvägen till Benaoja'n finns en grotta med målningar av djur.
Målningarna är daterade från 25 000 f.Kr. Öppettider är 10.00-13.00, 16.00-8.00. 


Marknader

 

Estepona

Söndagar i hamnen (Puerto)

Onsdagar

Sabinillas

Fredagar

Söndagar, loppis, antikt, nytt

Nueva Andalucia

Lördagar vid tjurfäktningsarenan

La Linnea

Onsdagar

Manilva

Måndagar uppe vid paviljongen, fotbollsplanen

San Pedro Alcantara

Torsdagar vid avfarten intill betalvägen