Monte Viñas Nyheter

Skriv ut
Kategori: Svenska Svenska
Publicerad 28 december 2018 28 december 2018
Träffar: 755 755

POOLEN ÖPPEN IGEN!

Poolen är nu öppen igen efter ett omfattande renoveringsarbete omfattande b.la. rörbyten för att säkerställa att läckageproblem är lösta långsiktigt.

 

Nyhetsbrev mars 2019

Det första Nyhetsbrevet för år 2019 vill Redaktionsgruppen här ge Dig information om följande: 

Du som inte har mailadress eller fel mailadress var vänlig kontakta oss så sänder vi dig Nyhetsbrevet. 

 

Redaktionsgruppen och ansvarig utgivare ber att få önska ALLA husägare en riktigt

SKÖN VÅR OCH GLAD PÅSK

Styrelsen informerar

Planerar du ombyggnad/tillbyggnad på ditt hus?

Styrelsen vill då påminna dig som husägare att du måste tala med dina grannar om förändringar som påverkar utsikten och utseendet på fasader och tak. Har du takterrass ombedes du att montera uteenheten på terrassen.

 

Uhyrning

Eftersom det närmar sig sommar och du kanske hyr ut ditt hus så vill styrelsen informera om du korttidsuthyr ditt hus och inte har en licens så riskerar du mycket höga böter om du blir påkommmen.

 

Påminner om Årsmötet/General Meeting den 20 april.

 

Aktiviteter

Aktiviteterna så som Boule och Tiekaffe har nu startat igång. Välkommen!

*Vandringar gör vi på tisdag och torsdag med start kl. 10.00 vid entrén vid parkeringen. På torsdagar kan det bli en lite längre tur med stopp för fika.

*Boulspel på lördagar på gräsplanen vid poolen kl. 16.00 (vintertid) och kl. 17.00 (sommartid). Vi spelar i max 1 timma.

*Körssångare träffas varje lördag kl. 11.00 i en timme hos Arne ( casa 1). Enkel form av måbra-sång. Vårt motto är att ALLA kan sjunga. Välkommen att anmäla dig!   Start i mars månad. Datum ej bestämd ännu.

 

Nya husägare

Vi hälsar följande nya husägare välkommen till Monte Viñas: Phil & Lucy Jones i hus 49 och Lee Toulson i hus 58.

 

Ny fiberleverantör

Vi har nu flera olika fiberleverantörer i Monte Vinas. Ny leverantör som nu finns i vårt område är OliveNet. Ett antal hus har redan dem som leverantör. OliveNet erbjuder fiber med många olika alternativ. För t.ex. 100 mpb kostar det ca 20 €/månad inkl. moms. I detta pris ingår kabel, kabeldragning och router och installation i huset.

För detta pris binder du dig i 24 månader och vid start av abonnemanget måste du betala de två första månaderna samt att varje år betala för minst 3 månader per år. Du kan när du uppfyller detta när som helst stänga av ditt internet utan någon kostnad.

OliveNet erbjuder flera olika alternativ på storlek på megabite, 100 Mb, 300 Mb, 500 Mb och 1000 Mb. Även TV paket och Säkerhetspaket kan de erbjuda.

Vill du veta mer så kolla på deras hemsida www.olivenet.es eller ring dem på 951 19 63 63 (be att få tala med Laura). Du kan också maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. OliveNet har kontor i Guadiaro.

 

Elleverantör

Elkostnaderna i Spanien ökar. Det kan vara lönande att jämföra olika leverantörer.

Sedan något år tillbaka finns nu en skandinavisk aktör på elmarknaden i Spanien, Energy Nordic med kontor i Fuengirola. Energy Nordic erbjuder 3 olika produkter, Fast, Flex, eller Flat. Fast innebär att du binder ditt kWh-pris när priserna är låga. Bästa produkten om du använder under 2800kWh/år.

Flex: Energi till inköpspris. Du betalar bara inköpspriset och en fast handelsavgift på 5€/månad. Perfekt vid stabila, låga elpriser eller om elpriserna förväntas falla.

Flat: Skräddarsytt för semesterbostäder. Fast pris oavsett förbrukning. Samma elräkning varje månad: Perfekt för semesterbostaden i Spanien när du vill ha en stabil elräkning.

Som kund sker all kundservice på svenska eller du kan välja på 6 språk. Du får också tillgång till ”mina sidor” så att du hela tiden kan hålla kolla på vad din förbrukning och dina räkningar ligger på. Fakturan kan både autogirera från svenskt eller spanskt bankkonto eller med kortbetalning. Är du intresserad av att veta mer går du in på www.energynordic.com eller sänder ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Nyhetsbrev December 2018

 Ett år går snabbt och detta är det sista Nyhetsbrevet för 2018.

Redaktionsgruppen vill här lämna information om följande:

Du som inte har mailadress eller fel mailadress var vänlig kontakta oss så sänder vi dig Nyhetsbrevet.

Redaktionsgruppen och ansvarig utgivare ber att få önska ALLA husägare i Monte Vinas en riktigt
GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

 Styrelsen informerar

Ny Pooluppvärming

I enlighet med beslutet från AGM 2018 har styrelsen gått igenom ett flertal olika förslag och lösningar för pooluppvärmningen. Vi har beslutat oss för ett system där uppvärmningen sker genom att vattnet leds genom väggmonterade paneler istället för de nuvarande plaströren. Fördelarna med detta system är att panelerna är monterade på konsoler så att dom kommer en bit från husväggen vilket möjliggör för berörda  husägare att underhålla sina hus. I systemet ingår också en värmepump som vid användande kommer att förlänga badsäsongen.

 

 

För att delfinansiera det nya uppvärmningssystemet kommer styrelsen att till AGM 2019 föreslå en extra engångsdebitering av samtliga husägare på 100 euro under 2019.

Arbetena pågår nu nedmontering av gamla rör är gjord, målning av fasaden är genomförd. Det nya uppvärmningssystemet är under montering. 

Nyhetsbrev september 2018

 Så var det dax för det andra Nyhetsbrevet i år. Sommaren har ju varit het för oss alla som varit i Sverige. Det är nästan så man tror att man varit i Spanien. Många av oss är nu på gång att åka till söderns varma land igen.

Redaktionsgruppen vill här lämna information om följande:
Du som inte har mailadress eller fel mailadress var vänlig kontakta oss så sänder vi dig Nyhetsbrevet.

Redaktionsgruppen och ansvarig utgivare ber att få önska ALLA husägare i Monte Vinas en riktigt

HÄRLIG HÖST

Styrelsen informerar

Styrelsen vill påtala att våra regler för byggnation måste följas!

GM har bestämt att gången för att inhämta föreningens tillstånd för tillbyggnad skall vara enligt följande:


Kommentarer: ”Berörda grannar” är de som från hus/trädgården kan se tillbyggnaden/ändringen i fråga och vars utsikt, ljusförhållanden eller sol-möjligheter kan påverkas.

Vi önskar alla en riktigt skön sommar!!

Att tänka på

Om du vill ha skatterabatt för den kommunala skatten ska du kontakta Manilva kommun. Detta görs under hösten för kommande år.

Vid akut sjukdom gäller precis som i Sverige att du ringer 112. Andra viktiga telefonnummer hittar du i Adress- och Telefonlistan.

En hjärtstartare finns placerad i post- och biblioteksrummet vid poolen
Trädgårdsavfall får endast läggas i den container som står uppställd vid hörntomten 102.

Aktiviteter

Under höst och vår har vi många olika aktiviteter på gång för alla boenden i Monte Vinas.
Dessa brukar för det mesta starta igång i oktober (hösten) och i febrauri (våren).

Några av aktiviteterna är:

Vi återkommer i senare Nyhetsbrev med mer information om våra aktiviteter.


Ny Internet/fiberleverantör
Petter Johansson på casa 93 har undersökt  möjligheterna att få fiber till Monte Vinas.
I nuläget är det en kartläggning om hur många som kan vara intresserad av att få fiber inkopplat i sin fastighet. Mer information om vad som gäller finner du på Monte Vinas  facebooksida.

Hör av dig snarast till Petter om du är intresserad.

Ny hemsida

Föreningen har övergått till en ny website baserad på ny säkrare teknologi med förenklade publicerings-   processer vilket förhoppningsvis kommer att medföra lite mer frekventa uppdateringar framöver. Den nya sitens adress är: https://www.montevinas.com/

All information på den nya siten visas krypterat med hjälp av https: (samma teknik som banker och myndigheter använder).  För att ytterligare öka säkerheten så finns det inte längre ett gemensamt lösenord till siten. Alla användare kommer att ha ett eget lösenord för att säkerställa integriteten på informationen och inte minst för att uppfylla reglerna i EU’s dataskyddsdirektiv GDPR. Detta medför

  1. Att Du/Ni som husägare måste begära ut ett nytt lösenord för den nya siten. Det görs enklast genom att skicka ett e-mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. I ärendemeningen skriv: konto montevinas och ange också det husnummer ni associeras med. Ni kommer att få ett svarsmail med användarnamn och lösenord inom en eller ett par dagar.

    Det går också att kontakta Anders Stegmark på tfn: +46 708-50 55 68 eller
    Per-Johan Diedrichs på tfn  +46 705 91 20 70 om det föredras framför e-mail kontakt

  2. Att Du/Ni är ansvariga för att uppdatera era egna kontaktuppgifter på siten, dessa uppgifter kommer att användas framgent för styrelseinformation och annat så kontrollera gärna de uppgifter som vi fyllt i för Er.

 Den gamla siten kommer att finnas kvar inom överskådlig tid som ett ”arkiv”. Redaktionsgruppen förbehåller sig dock rätten att off-line arkivera information som kan bedömas strida mot GDPR.

Den nya siten innehåller många nya funktioner för interaktion mellan husägare; bland annat personliga bloggar bildarkiv och annat—utforska gärna möjligheterna – Redaktionsgruppen kommer att informera om olika möjligheter stegvis i nyhetsbrev framöver.

 

Nyhetsbrev Juni 2018

Välkommen

Till Monte Viñas första nyhetsbrev. Nyhetsbrevet vänder sig till husägare i Monte Viñas och syftet är att
informera vad som händer i området och vad som påverkar oss som har boenden i Spanien.
En redaktionsgrupp har bildats, se nedan. Vår ambition är att sända ut 4 st Nyhetsbrev per år, omkring
15:e i sista månaden i varje kvartal, via mail. Du som inte har mailadress eller fel mailadress var vänlig
kontakta oss så sänder vi dig Nyhetsbrevet.
Nyhetsbrevet kommer också finnas i post– och biblioteksrummet samt på Anslagstavlan vid entrén till
fontänen.
Har du synpunkter/tips på vad vi ska skriva om i Nyhetsbrevet så tar vi tacksamt emot detta.
Redaktionsgruppen och ansvarig utgivare önskar ALLA husägare i Monte Viñas en riktigt sommar

Ny hemsida

Från och med 1 maj har vi en ny hemsida för Monte Viñas.
Adressen är www.montevinas.com

Ansvaret för uppdatering av hemsidan kommer läggas på Redaktionsgruppen efter att gruppen fått ut-
bildning av Johan Diedrichs som tillverkat nya hemsidan.

I april fick varje husägare ett lösenord tillsänt sig via email till den nya hemsidan. Lösenordet kan du
använda för att uppdatera dina uppgifter i Adress-/Telefon– /Mail listan.
Från och med nu är det upp till varje husägare att ansvara för att aktuella uppgifter finns på listan.

Redaktionsgruppens uppgifter

Samordnare för Redaktionsgruppen är Anders Stegmark.

Att tänka på

Påminner om att det är viktigt som husägare som hyr ut sitt hus att informera om vilka regler som gäller för boende i Monte Viñas (se Välkomstbrevet/hemsidan om dessa regler) - Följ också aktuell spansk skattelagstiftning avseende uthyrning


Vid akut sjukdom gäller precis som i Sverige att du ringer 112. Andra viktiga telefonnummer hittar du i Adress- och Telefonlistan.

En hjärtstartare finns placerad i post- och biblioteksrummet vid poolen

Trädgårdsavfall får endast läggas i den container
som står uppställd vid hörntomten 102.

Styrelsen informerar

Poolens uppvärmningssystem är under utredning. Nuvarande system behöver förnyas och alternativa
leverantörer är kontaktade och utreds nu.
Även avloppssystemet är under kartläggning.
Läckaget i poolen är nu åtgärdat och gropen för läckage åtgärden är återställd.